Obisk Primoža Suhodolčana, 26. 5. 2022

V četrtek, 26. 5. 2022 nas je obiskal mladinski pisatelj Primož Suhodolčan, ki je učence nagovoril ob zaključku bralne značke. Učenci 3. razreda so o samem dogodku zapisali:

Beri naprej
Objavljeno v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred, Novice za starše | Komentiraj

TOM nahrbtnik

17. 5. 2022 je Zveza prijateljev mladine Slovenije pričela z vseslovensko akcijo »TOM telefon® potuje, otroke obiskuje«, s katero obeležuje mednarodni dan otroških telefonov. V ta namen TOM nahrbtnik potuje po Sloveniji in obiskuje osnovne šole. Akciji se v prihajajočem tednu pridružuje tudi naša šola.

Z akcijo bi radi sporočili, da nobena težava ni prevelika ali premajhna za pogovor. TOM nahrbtnik, in dejavnosti povezane z njim, bo otroke in mladostnike opomnil, da lahko anonimno in brezplačno kontaktirate TOM vsakič, ko imate težavo, vprašanje ali potrebujete pogovor.

Na naši šoli bo TOM nahrbtnik gostoval 7 dni, natančneje od 31. 5. do 6. 6. 2022.

Objavljeno v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred, Novice za starše | Komentiraj

Ponovni pojav naglavnih uši, 27. 5. 2022

Spoštovane starše obveščamo, da so se med učenci OŠ Rovte ponovno pojavile naglavne uši. Prosimo vas, da vaše otroke pregledate in ukrepate v skladu z navodili, ki jih najdete na tej povezavi.

Učitelji OŠ Rovte

Objavljeno v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred, Novice za starše | Komentiraj

Obvestilo

Učence 7. a in b razreda ter njihove starše obveščamo, da bo v torek, 10. 5. 2022 potekal tehniški dan: Življenje rudarjev. Z učenci se bomo odpravili v Idrijo, kjer si bomo ogledali razstavo o rudarjenju na gradu Gewerkenegg, nato pa bo sledil še ogled Antonijevega rova.

Beri naprej
Objavljeno v 7. razred, Novice za starše | Komentiraj

Filmska vzgoja za učence od 5. do 9. r

V petek, 8. 4. 2022, si bomo v sklopu filmske vzgoje v kinu na Vrhniki ogledali film »Salon pri Romy«. https://www.kinodvor.org/film/salon-pri-romy/

Odkritosrčna zgodba o deklici Romy in njeni babici, ki ju neločljivo združi babičina demenca, prinaša otroški pogled na starost in bolezen, ob tem pa nas nežno spomni, zakaj je povezanost med generacijami neprecenljiva.

Kulturni dan bo potekal od 8.20 do 12.40.

1. šolsko uro bomo izvedli na šoli, takoj za tem pa se bomo z avtobusom odpravili v kino na Vrhniki.

Učenci 5., 6. in 7. razreda boste imeli ta dan kulturni dan, zato bo tudi 1. ura pouka namenjena filmski vzgoji. S svojimi razredniki oz. drugimi učitelji boste govorili o bontonu v kinu, o filmski glasbi, filmskih zvrsteh, o različnih vrstah animiranja … – vsem bo glavno vodilo FILM. S seboj imejte peresnico.   

Učenci 8. in 9. razreda boste imeli 1. šolsko uro pouk po rednem petkovem urniku. 

Malico učenci dobite v šoli, zato imejte s seboj manjši nahrbtnik. Pojedli jo boste pred vstopom v kino.

Kosilo bo ob koncu kulturnega dne.

Podaljšano bivanje za 5. razred in odvozi avtobusov domov bodo organizirani kot običajno. Po prihodu iz kina se izbirni predmeti izvajajo normalno.

Plačilo prevoza in vstopnic za kino boste učenci poravnali na položnici za malico (4 eur + prevoz/učenca).

koordinatorka dneva Alenka Šemrov

Objavljeno v 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred, Kultura, Novice za starše | Komentiraj

Filmska vzgoja za učence od 1. do 4. r in POŠ Vrh Svetih Treh Kraljev

V torek, 5. 4. 2022, si bomo v sklopu filmske vzgoje v kinu na Vrhniki ogledali sinhronizirani animirani film »Tudi miši gredo v nebesa«. https://www.kinodvor.org/film/tudi-misi-gredo-v-nebesa/

Zgodba govori o bojeviti miški Hopki in plahemu lisjaku Beloprscu, ki se po nesrečnem pripetljaju nevede znajdeta v živalskih nebesih. V tem nenavadnem okolju morata pozabiti na svoje naravne nagone in na popotovanju po novem svetu združiti moči. Miška in lisjak po številnih dogodivščinah in nepričakovanih prigodah naposled postaneta najboljša prijatelja.

Kulturni dan bo potekal od 8.20 do 12.40. Jutranje varstvo in podaljšano bivanje bosta organizirana kot običajno. Malico učenci dobijo v šoli, zato naj imajo s seboj manjši nahrbtnik. Kosilo bo ob koncu kulturnega dne. Odvozi avtobusov domov bodo po običajnem voznem redu.

Plačilo prevoza in vstopnic bodo učenci poravnali na položnici za malico (4 eur + prevoz / učenca).

koordinatorka dneva Alenka Šemrov

Objavljeno v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, Kultura | Komentiraj

Zbiralna akcija šolskih potrebščin za ukrajinske otroke

Učence OŠ Rovte in njihove starše obveščamo, da smo na OŠ Rovte pričeli z zbiralno akcijo šolskih potrebščin za ukrajinske otroke. Sprejemamo neuporabljene ali nove zvezke, papir, pisala, radirke, šilčke in ostale potrebščine, ki jih lahko oddate v škatle v avli OŠ Rovte.

Hvala,
učiteljski zbor OŠ Rovte

Objavljeno v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred, Novice za starše, Skupnost učencev | Komentiraj

Šola za življenje

V okviru Šole za življenje si tokrat lahko ogledate predavanje mlade študentke slavistike Polone Rodič, ki ima za seboj šestletno borbo z anoreksijo:

Stradam, da lahko nadzorujem svoje življenje. Anoreksija – ko postane hujšanje zasvojenost.

Njeno predavanje si lahko ogledate: tukaj (od 15. minute dalje).

Tukaj pa si lahko pogledate tudi njene odgovore na premnoga vprašanja publike: tukaj.

Objavljeno v 1. razred, 2. razred, 3. razred, 4. razred, 5. razred, 6. razred, 7. razred, 8. razred, 9. razred, Novice za starše, Šolska psihologinja | Komentiraj

Teden branja v februarju

8. februar, slovenski kulturni praznik, je za nami. To pa ne pomeni, da bomo kulturo zanemarili. Prav nasprotno!

V naslednjem tednu bomo negovali kulturo branja. K temu nas je s svojimi pesmimi, ugankami in še s čim nagovoril in vzpodbudil Andrej Rozman Roza. Za knjigo ni nikoli škoda časa, zato si jo čim večkrat vzemimo v roke.

Od ponedeljka do petka bo na šoli za vse učence in učitelje potekal teden branja, zato si ne pozabi pravočasno priskrbeti knjige, ki jo boš z veseljem brali oz. brala. Lahko si jo izposodiš v knjižnici ali pa jo prineseš od doma.

Branje bo potekalo vsak dan 2. šolsko uro prvih 10 minut. K začetku branja vas bo spomnila kratka jutranja misel.

In ne pozabite: Knjige imajo moč, da nas ponesejo onkraj vseh meja!

Objavljeno v Nerazvrščeno | Komentiraj

KD za 8. razred – Animirani film, 2. del

V petek, 11. 2. 2022, bo za učence 8. razreda potekal 2. del KD – Animirani film. Izvedli ga bomo v šoli 3., 4. in 5. šolsko uro.

Za uspešno izvedbo KD morate v šolo prinesti določen material in pripomočke, zato si natančno preberite spodnja navodila.

V kolikor imate kakršnakoli vprašanja, se lahko obrnete na obe mentorici (go. Urbas in go. Šemrov).

Lep pozdrav, Alenka Šemrov

Objavljeno v Nerazvrščeno | Komentiraj