Potepanje po Ljubljani

Učenci izbirnega predmeta Filmska vzgoja I in II ter učenke knjižničarskega krožka smo v sredo, 24. aprila, obiskali Ljubljano. Tokratna ekskurzija je bila nekaj posebnega že zato, ker nismo imeli organiziranega prevoza, ampak smo potovali z rednim avtobusom, dobre volje in pestrega programa pa nam ni pokvarilo niti neobičajno hladno in deževno vreme.

V Ljubljani smo izstopili na Tivolski cesti ter se sprehodili do Cankarjevega doma, kjer smo v pasaži pomalicali. Naš prvi ogled je bil na RTV-ju. Gospa Darja Slokan nam je pripravila posebno doživetje, in sicer smo si ogledali priprave na snemanje oddaje Male sive celice. Razkazala nam je tudi studio, kjer snemajo Dnevnik, nam predstavila ‘greenscreen’, ter nas popeljala v prostore, kjer so shranjeni scenski rekviziti in oblačila.

Sledil je ogled Semeniške knjižnice, najstarejše znanstvene knjižnice na Slovenskem. Seznanili smo se s simboliko in vsemi podrobnostmi njene stropne freske ter uživali v starinskem prostoru, obkroženi s knjigami v umetelno izdelanih omarah, ki v obiskovalcu vzbudijo občutek, da se je znašel v preteklosti.

Pred ogledom filma smo imeli dovolj časa za hitro kosilo in noge so kar same odtavale v McDonald’s …V Kinodvoru smo bili presenečeni nad mini dvorano, kjer so nam pripravili projekcijo filma Dancing Queen, ki ga je izglasovala večina učencev in na humoren način govori o temah, aktualnih v najstniškem obdobju: zaljubljenosti, prijateljstvu, odnosih s starši in sledenju svojim željam.

Zjutraj smo se z avtobusom odpravili v Ljubljano, kjer smo si najprej ogledali RTV-hišo. V njej smo si ogledali različne studie ter kako so snemali oddajo Male sive celice. Zelo všeč mi je bila garderoba in saloni. Potem smo se odpravili v Semenišče, ter si ogledali Semeniško knjižnico. Sledil je prosti čas, ki ga nas je večina preživela na malici v McDonald’s in po trgovinah v centru. Po odmoru pa smo si ogledali še film Dancing Queen v Kinodvoru. Ekskurzijo smo zaključili s prevozom do Logatca, tja pa so nas prišli iskat starši. Imela sem se zelo lepo, zelo sem bila navdušena nad vsem. Upam da bomo imeli še kdaj tako lepo ekskurzijo.

Veronika Rejc, 7. a

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...