Slovenski tradicionalni zajtrk
V petek, 15. 11. 2019, na dan slovenske hrane, smo obeležili TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK. Učencem smo ponudili med, maslo, mleko, črn kruh ter jabolka. Živila so prispevali lokalni pridelovalci iz kmetije Hladnik, kmetije Tomazin ter Aktiva kmečkih žena Rovte.
Prva šolska ura je bila namenjena izključno zajtrku ter pogovoru o tem, kako pomembno je zajtrkovati pri čemer se poslužujemo živil slovenskega porekla. Učence smo seznanili o tem kaj pomeni »lokalno pridelana hrana«, z načini zdravega prehranjevanja, s kulturo prehranjevanja ter jim predstavili tudi ostale tradicionalne slovenske jedi. Prav tako smo si pogledali film o čebelarstvu in čebelah.
Ob 10 uri smo se vsi skupaj zbrali v šolski telovadnici, kjer je OPZ in MPZ zapel pesem ČEBELAR, ansambla Lojzeta Slaka. Posnetek si lahko ogledate tukaj.
Nad dogodkom smo bili vsi, tako učenci kot učitelji, zelo navdušeni.
Kaja Erčulj Rogel