O OSAMOSVOJITVI LOGATCA IN OGLED MUZEJA VOJAŠKE ZGODOVINE PIVKA

V četrtek, 30. maja, so se devetošolci odpravili po poteh osamosvojitve Logatca in si ogledali še Park vojaške zgodovine Pivka.

Najprej so se ustavili pri obeležju na Cesarskem vrhu, nato pa v Spominskem parku Zapolje. Veterani, ki so sodelovali v vojni za samostojno Slovenijo, so učencem izčrpno in iz srca pripovedovali o vseh podrobnostih takratnih dogodkov. Učenci so jim z velikim zanimanjem prisluhnili in jih tudi kaj vprašali.

Nato je sledil ogled bogate Muzejske zbirke OZVVS Logatec v Centru vojnih veteranov. V sobi z dokumenti so bili seznanjeni s potekom priprav na osamosvojitev ter s pripravami TO na vojne razmere, veterani so jim predstavili vojne dogodke iz leta 1991. V sobi z orožjem so imeli priložnost pobliže spoznati različne tipe orožja, seznanjeni so bili z oborožitvijo, opremo v času bojev za samostojno Slovenijo.

Potem se je avtobus odpeljal naprej proti Pivki. Sledil je obsežen ogled Parka vojaške zgodovine Pivka. Vodič je učence popeljal po različnih paviljonih, v katerih so si devetošolci ogledali najrazličnejša vojaška vozila in orožja.

Na koncu pa so se spustili še v pravo vojaško podmornico!

Bil je zelo zanimiv, pester in poučen dan.

Morda vam bo všeč tudi...