SVETOVNI DAN HRANE

Združeni narodi so leta 1979 razglasili 16. oktober za SVETOVNI DAN HRANE. Letošnji slogan se glasi »NIHČE NAJ NE OSTANE LAČEN«. Slogan se nanaša na trenutne razmere, ki so posledica korone, vojne v neposredni bližini, višanje cen energentov in hrane ter navsezadnje podnebnih sprememb.

Naša naloga je, da skrbimo za prihodnje generacije in ustvarimo TRAJNOSTNI SVET. Danes se  proizvede dovolj hrane, da se nahranijo vsi na planetu . Težava je namreč v tem, da slabo ravnamo z okoljem, veliko hrane tudi zavržemo, predvsem pa ne znamo ceniti naravne, preproste ter na bližnjem vrtu in pri lokalnem kmetu pridelane hrane.

Ljudje še vedno posegamo po hitri, predelani hrani, ki vsebuje zelo malo hranil predvsem pa veliko energije, kot jo sicer potrebuje naše telo. Posledica vsega tega so številne bolezni sodobnega časa, predvsem pa debelost.

NAŠ MOTO SE GLASI:

»Poskrbimo za okolje, prehranjujmo se uravnoteženo in zdravo ter izkoristimo domačo pridelano hrano, predvsem pa recimo STOP sendvičem, hitri hrani in drugim nezdravim jedem.«

                                                                             Kaja Erčulj Rogel,

                                                           organizator šolske prehrane

Related Images:

Morda vam bo všeč tudi...